Vloer afwerkingen

Een nieuwe beschermlaag

Wanneer is uw vloer toe aan een opknapbeurt?
De mate van vervuiling en slijtage is afhankelijk van de belasting van uw vloer, maar ook van de afwerkinglaag. Hoe dan ook, bij iedere houten vloer komt er een moment dat de beschermingslaag dun wordt op de zwaarder belaste delen. De bescherming is dan niet meer voldoende om binnendringend vuil en vocht te weren. Het gevolg: lelijke, donkere plekken in uw vloer.

Hoe te verhelpen?
Uw vloer zal voorzien moeten worden van een nieuwe beschermlaag. Om met een schoon oppervlak te werken, beginnen we met het machinaal afschuren van de beschermlaag en het vervuilde gedeelte van de toplaag. Daarna behandelen we het nieuwe oppervlak met een nieuwe beschermlaag.
 
Welke beschermlaag?
Voorheen kon u kiezen tussen was of lak als afwerklaag. Was doet natuurlijker aan, maar moet regelmatig opgeboend worden. Lak heeft dit onderhoud niet nodig, maar krassen zijn dan alleen te verhelpen door de hele vloer te schuren en opnieuw te lakken.
Nu is er een derde mogelijkheid: Hardwasolie. De bescherming van lak met de uitstraling van was. Hardwasolie is milieuvriendelijk en bovendien zijn krasjes en vlekken eenvoudig zelf weg te werken. In nagenoeg alle gevallen adviseren wij het gebruik van hardwasolie ter bescherming van uw houten vloer.
 
Stofvrij schuren met Excellent vloeren
Het schuren van houtenvloeren wordt doorgaans als een vervelende klus ervaren, stof is immers onvermijdelijk. Klanten die hun houten vloer door Excellent vloeren laten schuren hoeven hierover geen zorgen te maken. Alle onze schuurmachines zijn namelijk voorzien van een afzuigsysteem. 

Wilt u meer weten of een vrijblijvende afspraak, neem dan contact met ons op.

Houten parket vloeren

Houten vloeren geven karakter en sfeer aan uw woning, door te kiezen voor dit natuurproduct krijgt u een vloer met unieke delen zonder herhaling van een patroon.

Houten vloeren

PVC stroken vloeren

PVC vloeren zijn uitermate slijtvast en vragen weinig onderhoud. Door de hedendaagse print en wals technieken zijn de houten of tegel pvc vloeren bijna niet van echte vloeren te onderscheiden.

PVC vloeren

Laminaat vloeren

De nieuwste laminaat vloeren creëren een mooi sfeervol goedkoper alternatief voor een houten vloer. 

Laminaat vloeren

Is uw houten vloer toe aan een opknapbeurt omdat de vloer niet meer in goede staat is of wilt u simpelweg een andere kleur?

Laat uw bestaande houten vloer dan opnieuw schuren en afwerken in de gewenste kleur en afwerking. 

Bel ons voor een afspraak: 0318 - 50 55 34 

 

  • Copyright 2015 Excelent Vloeren